Szolgáltató-független elosztott antennarendszer (DAS)

Mivel világunk egyre inkább függ a vezeték nélküli hang- és adatszolgáltatásoktól, ezért a kültéri és beltéri mobil kapcsolattartás kiemelkedő fontosságú. Annak ellenére, hogy a szolgáltatók folyamatosan növelik a mobil bázisállomások száma ezzel növelve a hálózati kapacitást, vannak olyan tényezők, mint például a nagyon forgalmas területek, fizikai akadályok, beltéri környezetek, amelyek blokkolhatják vagy jelentősen leronthatják a vezeték nélküli szolgáltatás minőségét.

Az ilyen akadályok leküzdése érdekében a szolgáltató-független elosztott antennarendszerek (DAS) ideális megoldást jelentenek. A növekvő mobil adatkapacitási igények kielégítésére folyamatosan maximális szolgáltatási minőséget képesek nyújtani kül-, és beltéren egyaránt.

A DAS rendszerek olyan kis-, és nagyteljesítményű antennák hálózata, amelyek az épületen belül vagy egy nagyobb kültéri területen oszlanak el, hogy növelve a hálózati teljesítményt. Ezek a rendkívül hatékony, végponttól végpontig terjedő vezeték nélküli megoldások, mint az ION®-E és az ION®-U támogatják a több operátor, frekvencia és mobil technológia (2G, 3G, 4G, 5G, TETRA) használatat.

ION-E

Az ION-E egy teljesen digitális rendszer, amely képes a struktúrált Cat6A és optikai kábeleken keresztül működik. A plug-and-play képes hardware-nek köszönhetően egyszerűen és gyorsan telepíthető még a legösszetetttebb beltéri DAS hálózat is. Dinamikusan, szolgáltatás kiesés nélkül képes a mobil kapacitást átkonfigurálni. Az ION-E egyszerűsége és az IT-barát telepítési modell miatt ideális megoldás a vállalati irodaépületek számára.

ION-U

Az ION-U ötvözi a kis és nagy teljesítményű DAS technológiákat annak érdekében, hogy megfelelő lefedettséget biztosítson a hatalmas beltéri terekben, mint például stadionok vagy csarnokok, ill. az extrém kültéri területeken, mint például gyártelepeket, repülőterek. Egy kompakt, helytakarékos headend egységben található mindkét technológia vezérlőmodulja jelentősen egyszerűsítve a telepítést és üzembehelyezést. Az ION-U teljesítménytartománya és kapacitása a repülőterek, stadionok és más nagy helyszínek számára ideális választás.