Szolgáltatások

Termékfejlesztés

A Raynet Kft. által forgalmazott eszközök nemzetközi gyártói nem képesek minden helyi specifikációt figyelembe venni, emiatt önmagukban alkalmatlanok lehetnek a helyi piacon való használatra.

Ilyen feladat pl. áramszolgáltatói oszlopra optikai kötéslezáróhoz tartószerelvényt fejleszteni. Az SSP légkábel rendszer kifejlesztése pedig jó példa arra, amikor innovatív, önálló rendszer kerül kifejlesztésre, gyártási, összeszerelési és logisztikai problémák feltárása és megoldása után.

Rendszertervezés

Ügyfeleink olyankor esetekben is felkeresik a Raynet Kft. szakembereit, amikor a feladat a fejlesztők, beruházók és tervezők anyagismeretét meghaladják, illetve a kívánt rendszer a kialakításánál és méreteitől fogva túl drága lenne.

Ilyen esetekben a gyártók bevonásával megkeressük a legalkalmasabb alkotóelemeket, gyakorlatban megvizsgáljuk a rendszerben való működésüket és az ügyfél számára dokumentáltan egy komplett anyagban bocsájtjuk rendelkezésre.

Kivitelezés

A Raynet Kft. tapasztalt szakemberei a termékek Magyarországon való forgalomba hozása előtt azokat minden szempontból megvizsgálják és teljes körű tesztelésnek vetik alá. Minden terméket, köztük az optikai kábeleket és a szálakat, kötéslezárókat, rendezőket és szerszámokat több esetben is szereljük, hogy a termékek minőségéről és használhatóságáról megbizonyosodjunk. Ezen megismerési folyamat során kollégáink – a magyarországi piacon elsőként – elsajátítják az eszközök telepítésének módját és amennyiben szükség van rá ügyfelek vagy kivitelezők részéről, a kivitelezést is vállalni tudják.

Néhány bonyolult termék vagy rendszer esetén – pl. optikai rendezők vagy optikai kábelcsatorna rendszerek – a rendszer tervezése mellett az Ügyfeleink a kivitelezői kapacitásunkra is számítanak ránk.

2016 év során pedig megkezdtük az optikai hálózatok építését – a hálózat központi rendezőjétől kezdve az előfizetői végződtető kötéséig. Ezek részben saját, részben Magyar Telekom beruházásban kerülnek megvalósításra.

Oktatás

A Raynet Kft. a működése során nagy hangsúlyt fektet a Magyarországon forgalomba hozott termékek bemutatására. A Raychem, később Tyco és jelenleg Commscope gyártmányú rezes és optikai hálózati elemek, optikai kábelek és saját fejlesztésű termékek megismertetésén felül, tervezői és kivitelezői oktatásokat is szervezünk.

A tervezői oktatáson a tervezők megismerik az eszközök különféle tulajdonságait, alkalmazhatóságát és a termékhez tartozó gyári vagy Raynet Kft. által fejlesztett kiegészítő alkatrészeket, hogy a tervezés gördülékenyebb lehessen.

A kivitelezői oktatáson a kivitelezők megismerik az eszközök különféle tulajdonságait, alkalmazhatóságát és termékhez tartozó kiegészítő alkatrészekkel gyakorlatban is megismerkednek, szükség esetén a Raynet Kft. telephelyén található bemutató oszlopsorra önállóan szerelhetnek fel eszközöket. Az oktatások minden esetben ingyenesek.

Tanácsadás

Az elmúlt évek folyamán, a különböző projektekben való tevékeny részvételnek köszönhetően a Raynet Kft. szakemberei jelentős tapasztalatot és gyakorlati tudást halmoztak fel, amelyet a távközlési szakterületen dolgozó fejlesztők, beruházók és tervező/kivitelező vállalkozók mind elismernek. Ezen szaktudást örömmel bocsájtjuk ügyfeleink, partnereink szolgálatába.

Különböző természetű műszaki problémára, új technológia vagy új folyamatok bevezetésénél megismertetjük ügyfeleinket a globális iparági trendekkel és segítünk megoldást találni, az Ügyfelünk döntéséhez a lehető legtöbb információt rendelkezésére bocsájtani.