Rezes kötéslezárók

A Raynet kft. nem csak a legújabb optikai hálózatok elemeivel, hanem a korábban alkalmazott réz hálózatok elemeivel kapcsolatban is segítséget nyújt. Nemcsak a rezes strúktúrált hálózatok egyik alapelemének tekinthető rezes kötéslezárók területén, hanem hibajavítások esetén is állunk rendelkezésére. A kötések és hibahelyek megfelelő elszigetelése a környezeti hatásoktól az egyik legfontosabb eleme a hosszan, probléma mentesen működő telekommunikációs hálózatoknak.

Zsugorcsöves

KJCT

A kötéslezárókat és hiba elhárító eszközöket három fő csoportra lehet osztani. Az első csoport a zsugorcsöves megoldás. A Commscope kifejezetten magyarországi igényeket felmérve fejlesztette ki a KJCT nevű kötéslezárót, mely egyenes kötéseknél alkalmazható kivitel. IP 68 as védettséget biztosít amellett, hogy könnyen szerelhető kompakt megoldás. A termék nagy felhasználási mérettartományt fed le, a 25mm-es kötésátmérőtől egészen a 95mm-ig.

Zsugormandzsettás

A mádosik nagyobb csoport a zsugormandzsettás megoldás. Itt megtalálható kötéslezáró és kábeljavító készlet is. E megoldás előnye a zsugorcsöves megoldással szemben az, hogy elágazó kötések lezárása is könnyen kivitelezhető amellett, hogy ugyanúgy biztosítja az IP 68-as védettségét kábelnek a kötéslezáró belső felületén elhelyezkedő kitöltő anyag segítségével.

XAGA

A rezes hálózatok kötéseinek lezárására a Commscope minden körülményt és igényt figyelembe véve a XAGA termékcsaládot fejlesztette ki, mint zsugormandzsettás megoldás. A termékcsalád öt különböző alkategóriába sorolható. Ezek sorban a XAGA 500/530/550/1000/1650. A különbség a zsugorítási tartomány, a megköthető érpárak és a kivezethető elágazó kábelek száma. A XAGA 1000 4 darab elágazó kábel kezelésére alkalmas, míg a többi négy 3-ra.

CWST

Hiba feltárását követő  javítása esetén a commscope CWST megoldása lehet az optimális választás. Könnyen szerelhető és a kábel bármely részén alkalmazható. A termékcsalád széles kábel átmérő tartományt lefed 8mm-től 200mm-ig. Továbbá a termék hossza is több méretben választható 240mm-től egészen 1500mm-ig.

Géles

Az utolsó kategória a hidegen szerelhető kötéslezárók kategóriája, más néven gél kitöltésű kötéslezárók. Nagy előnye a zsugorcsöves és zsugormandzsettás megoldással szemben, hogy nincs szükség segédeszközre a kötés kialakítás és külső hatásoktól való elzárása miatt. Így könnyen szerelhető speciális szerszámok nélkül is. A géles kötéslezárók két csoportba sorolhatóak. A gél kitöltésű és a gél szigetelésű csoportokra. A különbség, a kiemelkedő szigetelő tulajdonsággal rendelkező gél felhasználási területében található.

CERTI-SEAL, MJC, GELSNAP

A gél szigetelésűnél a kábel beveztések helyénél alkalmazzuk a kitöltő anyagot. Itt a fedelek összeszorítását az arra kialakított eszköz biztosítja. Ilyen kötsélezáró például a Commscope által gyártott  MJC.

A második csoport a gél kitöltésű kötéslezárók csoportja. Ennél a megoldásnál a kötéslezáró belső területét teljes mértékben kitölti a szigetelő anyag. A kötéseket erre az anyagra helyezzük, majd a két fedelet összenyomva a gél kitölti az összes rendelkezésre álló területet, így biztosítva a védelemet a külsö hatásoktól. Ilyen típusú kötéslezárók a CERTI-SEAL és a GELSNAP.