Professzionális beltéri mobil hálózatok

A mobil hang-, és adatforgalom közel 80%‑a épületeken belülről származik, ezért a beltéri vezeték nélküli hálózati lefedettség olyan alapvetővé vált, mint a vízvezetékrendszer vagy a villamosenergia hálózat.

A mai nagy teljesítményű eszközöket és a nagy sávszélességet igénylő internetes szolgáltatásokat a kültéri makróhálózatok már nem tudják megfelelően kiszolgálni. Erre a problémára Wi-Fi hálózatok sem jelentenek teljes meg­oldást, mivel nem támogatják a mobil hanghívásokat, valamint manuális hitelesítést igényelnek. Az 5G hálózatok megjelenésével és az IoT (dolgok internete) robbanásszerű elterjedésével a beltéri mobil hálózati lefedettség kérdése még kritikusabbá válik.

Többemeletes irodaházak, lakóépületek, zsúfolt stadionok és szállodák lefedettségi igé­nyeit elosztott antennarendszerekkel kiszolgálva jelentősen javítható a beltéri mobil adat-, és hangszolgáltatás minősége és megbízhatósága. Beltéri vezeték nélküli megoldásaink a több épületet egybefogó C-RAN rendszerektől a kis cellákig (small cell) bármilyen igényre tökéletes megoldást nyújtanak.

Valamennyi rendszerünk szolgáltató-, és technológiafüggetlen, ennek köszönhetően egyszeri beruházás szükséges a rendszerek kiépítéséhez és bármely szolgáltatóval és mobil technológiával együttműködnek.

Ellentétben a hagyományos passzív antenna­rendszerekkel, megoldásaink struktúrált optikai és rezes hálózatot használnak az adatátvitelhez, ezért könnyen integrálhatóak az épületek meglévő informatikai hálózatába.

Elosztott antennarendszerek (DAS)

A diszkrét antennák hálózatának az egész épületben történő telepítésével a DAS megoldások maximális szolgáltatásminőséget biztosítanak. A CommScope ION DAS rendszerei rugalmasan méretezhetőek és hatékony működést biztosítanak. Tökéletes meg­oldást jelentenek irodaházak, gyárcsarnokok vagy stadionok mobil lefedettségének biztosítására.

Központosított C-RAN rendszerek

A CommScope központosított, teljesen digitális Era C-RAN antennarendszerei rendelkeznek a DAS megoldások szolgáltató-, és technológiafüggetlen tulajdonságaival amellett, hogy a mobil hálózati erőforrásokat egy központi egységről képesek egy kiterjedt épületegyüttes – irodanegyed vagy egyetemi kampusz – egyes részei között megosztani és vezérelni.

Beltéri kis cellák (OneCell)

A CommScope innovatív OneCell kis cellái, az 5G hálózatokhoz hasonló architektúrát alkalmaznak a nagy kapacitású, kiváló minőségű, handover és interferencia mentes lefe­dettség biztosítására.

Repeaterek

A CommScope moduláris Node-A repeaterei költséghatékony megoldást nyújtanak kisebb épületek vagy csarnokok beltéri vezeték nélküli hálózattal történő lefedésére.

Kulcsrakész megoldások

A Raynet Kft. a CommmScope teljes vezeték nélküli portólióját forgalmazza, ezért minden esetben az egyedi igényeknek megfelelő kulcsrakész megoldást nyújtunk, beleértve az előzetes rádiófrekvenciás tervezést, az egyéb aktív és passzív RF kompo­nenseket, antennákat, valamint a telepítést és az üzemeltetést is. Segítségünkkel költséghatékonyan valósíthatja meg professzionális beltéri vezeték nélküli hálózatát.