Optikai osztók (Splitterek)

Az elmúlt 10 évben az optikai teljesítményosztók és gyártástechnológiájuk jelentős mértékű fejlődésen mentek keresztül. Kezdetben az drága és nem túl megbízható FBT osztók (fused bionical splitter – 1:n számú optikai szál hevítéssel és nyújtással való egyesítésével készült osztó) használata volt a jellemző. Napjainkban a technológia fejlődésével már az olcsóbb és megbízhatóbb PLC osztókat (planar lightwave circuit – félvezetős gyártási technológiával készült oszók) használják világszerte.

A Raynet Kft. kizárólag Commscope gyártmányú teljesítményosztókat forgalmaz, több termékcsaládon belül, melyeknek különböző felhasználási területe van. Természetesen a különböző termékcsaládokban található osztók egyformák, csak az adott felhasználási terület számára hangoltan.

OCC1P osztók

Jellemzően kültéri optikai kötéslezárókba használt osztók, amelyek vagy önmagukban (eredeti fém tokozással) vagy egy speciálisan kialakított műanyag tokozásban kell a kötéslezárókban osztók számára kialakított helyre bepattintani.

Rendelhető SC, LC szabványú csatlakozókkal. Ezek az osztók elhelyezhetők FIST-GPS2 fiókban FIST-GPST-12 tálcán is.

FIST rendszerű FSASA2/3 osztók

FIST rendszerű kötéslezárókban, fali dobozokban és rendezőkben használható tálcára szerelt osztó. A tálca a FIST rendszerbe könnyen beilleszthető 1:2-es osztótól egészen 1:32-es osztóig a bementi szál magán a tálcán lehet hegeszteni, az 1:64-es osztónál másik FIST tálcán lehet csak. Rendelhető SC, LC szabványú csatlakozókkal.

OCM rendszerű modulos osztók

Optikai rendezőben elhelyezhető OCM osztó modulok nagyszámú osztó beépíthetőségét teszik lehetővé.  Az osztók be és kimenete csatlakozóval szerelten és a kívánt átmérőjű/hosszúságú kábelpigtail-lel rendelkezik.

Az OCM modulokat különböző méretű OCSH modultartó fiókban kell rögzíteni, amelyek pedig FIST-GR3 vagy egyéb távközlési keretbe is beszerelhetők.

WDM osztók

A WDM hullámhossz osztók szintén elérhetőek modulos, tálcás vagy egyszerűbb tokozással. A WDM szűrők a CATV rendszerekben, vagy nagy (10G-100G) sávszélességű gerinchálózati rendszerekben használt különböző hullámhosszúságú jelek fizikai szétválasztását vagy összeadását végzik el.