C-RAN és Small Cell megoldások

Era C-RAN

A mobil adatforgalom túlnyomó többsége beltérben történik, viszont a kültéri mobil hálózatok sokszor nem vagy csak alig hatolnak az épületek belső részeibe és nyújtanak megfelelő minőségű szolgáltatást. Ez lassú adatkapcsolatot és megszakadó hívásokat eredményez.

Egy szolgáltató-független elosztott antennarendszer (DAS) segít a lefedettségi problémák megoldásában, de egy kiterjedt bel-, és kültéri területen vagy irodaparkban a dedikált üzemeltetői bázisállomások és a DAS fejállomás költsége jelentős.

Éppen hozta létre a Commscope az Era C-RAN antennarendszert. Az Era egy központosított C-RAN fejállomás segítségével koordinálja a kiterjedt lefedettségi területet . Ez a teljesen digitális C-RAN architektúra akár 90 %-kal is csökkenti a headend hely és energia igényét és jelentős költségmegtakarítást eredményez. Ezenkívül sokkal hatékonyabb jelátvitelt tesz lehetővé, amely gyakran lehetővé teszi a meglévő optikai szálakon más szolgáltatásokkal együtt történő használatot is, és akár 88 %-kal is csökkenthetnek az optikai hálózatra fordított költségek.

Az Era dinamikusan változtatható kapacitás átvitelének köszönhetően a vezeték nélküli kapacitás módosítható, áthelyezhető az egyik épületről a másikra, az egyik szintről a másikra egy webes, drag and drop interfészen keresztül.

Az Era új rádiós hozzáférési pontok (CAP) családját is kínálja, amelyek különböző teljesítményszinteken működnek, optikai vagy réz kábelezést is támogatnak valamint beágyazott MIMO támogatással is rendelkeznek. A kül-, és beltéri minősítéseknek köszönhetően gyakorlatilag bárhol elhelyezhetőek.

Az ION-E® már bizonyított sikerére alapozva úgy tervezték az Era rendszer, hogy ugyanazon a költséghatékony struktúrált informatikai hálózaton működjön és kompatibilis legyen az ION-E rendszerekkel. A modern intelligens épületek számára ez egyszerűbbé teszi a telepítést és a karbantartást, csökkentve a teljes tulajdonlási költségeket.

OneCell Small Cell

A mobilhálózat üzemeltetőknek meg kell felelniük a beltéri LTE szolgáltatás igénylő felhasználóknak. A hagyományos, önálló kis cellák jól működnek a kisebb irodákban, de amikor sűrűn helyezkednek el nagy terekben, akkor káros interferenciát hoznak létre ezzel lerontva a felhasználói élményeket.

A Cloud RAN (C-RAN) architektúra használatával a OneCell® baseband vezérlőt és több rádiós elérési pontot tartalmaz, amelyek egyetlen “szupercellás” megoldást alakítanak ki interferencia és handover nélkül. Ez a megoldás kiemelkedő LTE teljesítményt nyújt drasztikusan alacsonyabb telepítési költségek mellett.

  • Jobb felhasználói élmény: megszünteti a cellák közötti interferenciát és a handovert, egységes, kiváló minőségű hang-, és adatszolgáltatást nyújt.
  • Gazdaságos: a OneCell szabványos Ethernet hálózat segítségével telepíthető. Nem igényel komplex konfigurációt vagy rádiófrekvenciás tervezést.
  • Nagyobb kapacitás cella virtualizáción keresztül: a Commscope által kifejlesztett technológia segítségével több felhasználó is használhatja ugyanazokat a frekvenciákat, megnövelve ezzel a rendszer kapacitását, 5G előnyok az LTE-ben.
  • Makró és core hálózat barát: egyszerűsíti a kommunikációt a core hálózattal és a szomszédos makrócellákkal a jobb teljesítmény érdekében.
  • A jövőre kész: támogatja az LTE Advanced szolgáltatásait szoftverfrissítéssel. Lehetőséget ad a szolgáltatóknak a kapacitás és a lefedettség megszakítás nélküli bővítésére.