Raktározási kapacitás és termékfejlesztő kapacitás kialakítása a RayNet Kft.-nél

 

A támogató neve: Pénzügyminisztérium

A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatás.

A kedvezményezett neve: RayNet Kft.

A projekt címe: Új raktározási kapacitás és termékfejlesztő kapacitás kialakítása a RayNet Kft.-nél

A szerződött támogatás összege: 60,17 millió forint

A támogatás mértéke (%-ban): 55.0%

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.03.31.

Projekt azonosító száma: PM_KKVTELEP_2018/17

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében a RayNet Kft. nagytarcsai telephelyének bővítése valósul meg. A cég fejlődése és a megrendelések növekvő száma szükségessé teszi, hogy a  jelenlegi raktár- és labor kapacitása bővítésre kerüljön. A beruházás 2 elemből áll:

  • raktár kapacitás bővítés egy teljesen új csarnok építésével (302,66 m2-es raktárbővítés, 12 m2-es öltöző- és irattárbővítés);
  • tervező-fejlesztő részleg kialakítása a meglévő iroda épület mellett.

A meglévő 276,93 négyzetméteres raktárhelyiséget, egy újabb hasonló méretű csarnokkal tervezzük bővíteni. Az új raktárbővítés a meglévővel azonos kialakításban, azonos anyaghasználattal, homlokzati- és szerkezeti kialakítással készül.

A telephely-fejlesztés másik fontos eleme egy új, tervező-fejlesztő részleg kialakítása.

A meglévő iroda épületrésszel közel azonos méretű új épületrész épül, a földszinten fedett-nyitott parkolóhelyek kialakításával (191,12 m2); az emeleten tervező és fejlesztő laborokkal, teszt eszköz és tesztanyag raktárral, tárgyalóval, termék és rendszerfejlesztő központtal és közlekedővel (162,95 m2-en).

Az új bővítés a meglévővel azonos kialakításban azonos anyaghasználattal, azonos homlokzati kialakítással készül. Szerkezete monolit vasbeton szerkezet, az utcai homlokzaton acél kiegészítő oszlopokkal, ezzel folytatva a meglévő épületrész homlokzati kialakítását.