Eszközbeszerzési beruházás a RayNet Kft.-nél

 

A támogató neve: Pénzügyminisztérium

A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatás

A kedvezményezett neve: RayNet Kft.

A projekt címe: Beruházás a RayNet Kft.-nél: optikai csatlakozó gyártó, konfekcionáló; optikai hálózat minősítő és gyors javító egység kialakítása

A szerződött támogatás összege: 35,84 millió forint

A támogatás mértéke (%-ban): 55.0%

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.12.31.

Projekt azonosító száma: PM_KKVESZKOZ_2017/340

A projekt tartalmának bemutatása:

Korábban soha nem látott tempójú információs forradalomban élünk. A vállalatok és állami intézmények számára kritikus az informatikai rendszerek megbízható, közműszerű működése. Ebben az új, állandóan változó üzleti környezetben megfelelő informatikai háttér nélkül jelentősen csökken a hatékonyság és a versenyképesség.

A Raynet Kft távközlési hálózatfejlesztéshez szükséges anyagok forgalmazása mellett a tevékenység bővítés mellett döntött. A bővítés keretében terveink szerint kialakításra kerül egy optikai csatlakozó gyártó, konfekcionáló és optikai hálózat minősítő és gyors javító egység.

A projektben szereplő beszerzés nagyfokú minőségi és kapacitásbeli előrelépést is jelent a cég életében. Az új gépekkel jelentős, együttesen 30%-os hatékonyságnövekedést tudunk elérni. Ezáltal nő a cég termelékenysége, javul a versenyképességünk, exportképességünk is.

A fejlesztéstől elvárt eredmények:

  • 4 új munkahely kialakítása
  • Új kompetencia és gyártó kapacitás létrejötte
  • A Digitális Magyarország megvalósításhoz nélkülözhetetlen optikai hálózatfejlesztések gyors, rugalmas kiszolgálása
  • Árbevétel és eredmény növekedés
  • Export növekedés